فهرست موضوعات در این مطلب
در سال های گذشته فرهای بخارپز در بین مردم بیش از پیش محبوب شده و میزان استفاده از این دستگاه بالاتر رفته است. بسیاری از مردم با نحوه کار این نوع فرها آشنایی ندارند و نمی دانند که برای تهیه یک غذای سالم، تازه تر و خوشمزه تر می توان از فرهای بخارپز استفاده کرد. در این مقاله به بررسی کامل مزایا و معایب فر بخارپز می پردازیم.
همانگونه که از اسم این دستگاه نیز مشخص است، این نوع فرها به جای استفاده از آب داغ، برای پخت غذا از بخار داغ استفاده می کنند. این نوع فرها را می توان در آشپزخانه جایگزین فرهای معمولی کرد. زیرا با استفاده از این نوع فر، غذاها سالم تر می شود و سلامت خانواده نیز کمتر در معرض تهدید می باشد.
اگر قصد خرید یک فر بخارپز دارید یا هنوز تصمیم خود را نگرفته اید که چه نوع فری می خواهید برای آشپزخانه خود تهیه کنید، پیشنهاد ما این است که معایب و مزایای فرهای بخارپز را بدانید و سپس تصمیم بگیرید که آیا مناسب شما می باشد یا خیر. در این مقاله قصد داریم شما را با مزایا و معایب فر بخارپز و هرآنچه که لازم است درباره فرهای بخارپز بدانید، آشنا خواهیم کرد. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.
بررسی کامل مزایا و معایب فر بخارپز
اصول فرهای بخارپز
همانطور که از نام فر بخارپز پیداست، فرهای بخارپز بهجای آب داغ که در فرهای معمولی استفاده میشود، از بخار داغ برای پخت غذا استفاده میکنند. این روش یک سطح آشپزی کاملاً جدید در آشپزی خانگی را معرفی میکند و حتی میتواند به شما این امکان را میدهد تا غذاها را بهتر از ماکروویو دوباره گرم کنید. فر بخارپز را میتوان بهجای فر گاز همرفت استفاده کرد یا از آن به همراه فر گازی موجود برای قدرت پختوپز بیشتر استفاده کرد.
بیشتر فرهای بخارپز، آب را از یک مخزن کوچک به درون دیگ داخلی میریزند. آب تا ۱۰۰ درجه سانتیگراد گرم میشود و بخار در داخل فر آزاد میشود. بخار خیلی داغ بهاندازهی هوای گردش یافته در یک فر همرفت برای پخت غذا مؤثر است، اما پخت غذا در این فرها اغلب سریعتر است. برخی از مدلهای مجلل میتوانند بهطور مستقیم به لوله آب وصل شوند. بنابراین نیازی نیست بعد از هر بار استفاده مجدد، مخزن را دوباره پرکنید، اما اکثر مدلها نیازی به نصب کردن خاصی ندارند.
معایب فر بخارپز
یکی از مشکلات احتمالی فر بخارپز این است که از آنجا که آب در دمای ۱۰۰ درجه سانتیگراد به جوش میآید، ممکن است برای پخت غذاهایی که نیاز به دمای پخت بالاتر دارند با مشکل روبرو شوید. با توجه به محدودیت دما، ممکن است ترجیح دهید فر بخارپز را با فر گازی همرفت ترکیب کنید یا یک فر بخارپز ترکیبی را انتخاب کنید.
این کار به شما امکان میدهد تا با استفاده از همرفت و بخار پختوپز کنید. بنابراین، میتوانید از حداکثر انعطافپذیری و عملکرد پختوپز برای هر غذا لذت ببرید.
چه بخواهید غذاهای روزمره خود را سالمتر کنید یا بخواهید از وعدههای غذاییتان لذت ببرید، فر بخارپز میتواند بهترین گزینه برای آشپزخانه شما باشد. اینکه آیا شما مشتاق آشپزی خانگی هستید یا صرفاً میخواهید از سهولت گرم کردن باقیماندهی غذاها بدون خشک شدن و بیمزه شدن آنها لذت ببرید، ممکن است مایل باشید یک فر بخارپز را در آشپزخانه خود نصب کنید. فرهای بخارپز به شما این امکان را میدهند که با حداقل روغن طبخ کنید. بنابراین میتوانید پختوپز سبزیها، گوشت، تخم مرغ، ماهی، برنج و باقیماندهی غذاها را دوباره احیا کنید.
مزایا فر بخارپز
درحالیکه ممکن است اغراقآمیز به نظر برسد ولی تقریباً همهچیز را می توانید در فر بخارپز بهتر بپزید. معمولاً تصور میشود فرهای بخارپز نسبت به فر گازی استاندارد سالمتر هستند. بخار کمک میکند تا رطوبت داخل مواد، پختهشده یا مجدداً گرم شود و نیازی به روغن یا چربی اضافی برای آبدار نگهداشتن مواد غذایی نباشد؛ بنابراین، لازم نیست که به زمانسنج آشپزخانه نگاه کنید تا بهطور دورهای بوقلمون خود را چرب کنید تا از خشک شدن آن جلوگیری شود، یا وقتی میخواهید یک شام سریع بخورید نگران خشک شدن و غیرقابلخوردن شدن غذا باشید.
همچنین فرهای بخارپز میتوانند به حفظ ویتامینها و مواد معدنی طبیعی غذاها کمک کنند تا بتوانید بیشترین ارزش غذایی را از وعدههای غذایی خود به دست آورید. بنابراین، وقتی در خرید محصولات و مواد سالمتر به مشکل خوردید، میتوانید اطمینان حاصل کنید که بهترین مواد مغذی را از آنها دریافت خواهید کرد.
حتی برخی از اقلام پختهشده وجود دارند که میتوانند از درست شدن در فر بخارپز بهرهمند شود. شما میتوانید خمیر مخمر دار را در فر بگذارید تا وربیاید و بخار ایجادشده در طول پختوپز میتواند نانهای خاص و مواد پختهشده را به یک سطح کاملاً جدید برساند.
جمع بندی
در این مقاله از مجله خبری ظرف پلاس ، شما را با مزایا و معایب فر بخارپز آشنا کردیم.