فهرست موضوعات در این مطلب
ظروف استیل ضد زنگ علاوه بر داشتن دوام بالا، ظاهری شیک دارند که باعث می شود افراد زیادی آن ها را انتخاب کنند. اما بعضی اوقات پس از شستشوی ظروف در ماشین ظرفشویی با آب شدن ظروف استیل مواجه می شویم.
ظروف استیل علاقه مندان و طرفداران بسیاری دارد و در بسیاری از خانه ها از این ظروف استفاده می کنند. علاوه بر زیبایی ظاهری، ظروف استیل به دلیل قیمت مناسبی که دارند، یک انتخاب مقرون به صرفه برای آشپزخانه های خانگی و حتی آشپزخانه های رستوران ها محسوب می شود.
اما با این حال، استیل ضد زنگ در برابر تغییر رنگ آسیب پذیر می باشد. به عبارت دیگر، ممکن است رنگ ظروف استیل در ماشین های ظرفشویی دچار تغییر شود. قصد داریم در این مقاله از ظرف پلاس، به بررسی دلیل آبی شدن ظروف استیل در ماشین ظرفشویی بپردازیم. پس در صورتی که ظروف شما نیز با تغییر رنگ مواجه شده اند و می خواهید علت آن را بدانید، با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.
بررسی دلیل آبی شدن ظروف استیل در ماشین ظرفشویی
مواد سازندهی ظروف استیل
برای اینکه ظروف غذاخوری و کارد و چنگال در زمرهی استیل ضدزنگ قرار بگیرند باید حاوی حداقل ۱۰٫۵ درصد کروم باشند. درصد بالای کروم و عناصر دیگری مثل نیکل در برابر خوردگی و لک افتادن مقاومت بالایی ایجاد میکند. برای نمونه، آلیاژ «۱۸/۸» استیل ضدزنگ حاوی ۱۸ درصد کروم و ۸ درصد نیکل است. در حالیکه آلیاژ «۱۸/۱۰» حاوی ۱۸ درصد کروم و ۱۰ درصد نیکل است.
دیگر مواد سازنده
در آلیاژ ۱۸/۸ استیل ضدزنگ، مجموع ۱۸ درصد کروم و ۸ درصد نیکل میشود ۲۶ درصد. این یعنی ۷۴ درصد باقی مانده را مواد دیگری تشکیل میدهد که معلوم نیست دوام عناصری مثل تیتانیوم و وانادیوم را داشته باشند یا نه. استیلهای ضدزنگی که در کشورهایی غیر از آمریکا ساخته میشوند در برابر تغییر رنگ به آبی و همچنین خاکستری یا سیاه مقاوم نیستند و چون از مواد باکیفیت ساخته نشدهاند در برابر زنگزدگی، خوردگی و از شکل افتادن بسیار آسیبپذیر هستند.
مشکلات ماشین ظرفشویی
به خاطر استفاده از شویندهها در ظرفشویی، ظروف غذاخوری و کارد و چنگال رنگ آبی به خود میگیرند. شرکتهای تولیدکننده به دلیل ایجاد «توده ماده شوینده» روی ظروف، در مورد شستشوی ظروف در ماشینهای ظرفشویی هشدار میدهند. توده ماده شوینده به وضعیتی گفته میشود که مادهی شوینده به طور کامل از روی ظروف داخل ماشین ظرفشویی پاک نمیشود. این وضعیت موجب تشکیل لکهی آبی روی ظروف استیل ضدزنگ میشود. همچنین با شستشوی زیاد میتوان توده ماده شوینده از روی ظروف پاک کرد.
واکنشهای شیمیایی
ترکیب آب داغ و مواد شیمیایی در شوینده رنگ کارد و چنگالهای استیل را از بین میبرد. برخی شرکتهای تولیدکننده در مورد شستن همزمان ظروف نقره، استیل ضدزنگ و استیل دارای کروم داخل ظرفشویی هشدار میدهند، چون وجود فلزات مختلف واکنشهای شیمیاییای ایجاد میکند که به تشکیل لکههای آبی میانجامد.
سایر ملاحظات و راه حل
مراحلی وجود دارد که میتوانید برای کاهش احتمال آبی شدن استیل ضدزنگ در ماشین ظرفشویی بهکار ببندید. قبل از گذاشتن این ظروف داخل ماشین ظرفشویی، مواد غذایی نمکی و دارای اسید بالا مثل سالاد یا میوه را از روی ظروف پاک کنید تا میزان واکنشهای شیمیایی کاهش یابد. علاوه بر این، سبد مخصوص کارد و چنگال را بیش از حد پر نکنید تا به هم نچسبند. مقداری فضا باقی بگذارید تا تمام این ظروف بهدرستی شسته و آبکشی شوند.
نگذارید مواد شوینده مخصوص ماشین ظرفشویی مستقیم روی ظروف استیل ضدزنگ ریخته شود، چون شویندههایی با قدرت کامل، که خیلی قویتر از مایع ظرفشویی است که در سینک استفاده میکنید، بیش از حد برای این ظروف قوی هستند. همچنین، غوطهور کردن ظروف آبی شده در سرکه برای ده دقیقه و سپس شستشوی آنها به برگشتن رنگ اصلیشان کمک میکند.
در انتها پیشنهاد می دهیم مقاله معرفی بهترین قرص ماشین ظرفشویی را نیز مطالعه نمایید.
سوالات متداول
وجود فلزات مختلف واکنشهای شیمیاییای ایجاد میکند که به تشکیل لکههای آبی میانجامد.
گذاشتن ظروف آبی شده در سرکه برای ده دقیقه و شستشوی آنها به بازگشت رنگ اصلی شان کمک میکند.
جمع بندی:
در این مطلب، دلایل آبی شدن ظروف استیل پس از شستشو در ماشین ظرفشویی را بررسی کردیم.