فهرست موضوعات در این مطلب
شستو و خشک کردن ظروف برای بسیاری از افراد جزو کارهای سخت روزانه محسوب می شود. اما این موضوع برای کسانی که از ماشین ظرفشویی استفاده می کنند طاقت فرسا نیست. در واقع ماشین ظرفشویی پس از شستشوی ظروف، با استفاده از هوای داغ ظروف را خشک می کند. تنها با استفاده از یک دکمه ماشین ظرفشویی، بدون دردسر و اختصاص دادن زمان زیاد، ظروف تان خشک خواهد شد. دیگر لازم نیست مانند گذشته برای این کار زمان بگذارید و از این کار خسته شوید.
اما خشک کردن ظروف به وسیله هوا باعث کاهش مصرف برق می شود و ماشین ظرفشویی کمتر روشن خواهد ماند. اما هر دو روش مزیت های خاص خود را دارند. در ادامه این مقاله قصد داریم به بررسی تفاوت های این دو روش بپردازیم. اگر این سوال برای شما نیز به وجود آمده است که پس از شستشوی ظروف در ماشین ظرفشویی، از خشک کن آن استفاده کنید یا ظروف را برای خشک شدن مقابل جریان هوا قرار دهید، پیشنهاد می کنیم برای پاسخ به سوال خود با ما در ادامه این مقاله از ظرف پلاس همراه باشید.
خشک کردن ظروف در ماشین ظرفشویی یا با هوا؟
طرز کار خشککن حرارتی
ماشین ظرفشویی از یک المنت حرارتی برقی استفاده میکند تا هوای بهشدت داغی تولید نماید و طی برنامهی خشککن با حرارت در همهی ظرفشویی پخش میکند. فن خروجی کوچکی در بالای درب ظرفشویی کار گذاشته شده است که رطوبت را از داخل ظرفشویی بیرون میکشد و از طریق هواکش بیرون میدهد. این کار به فرآیند خشککن سرعت میبخشد. اگر خشککردن با حرارت انجام نشود، چرخهی خشککردن با هوا، از هوای داغ فشرده استفاده نمیکند و هوای همدما با محیط را به اندازهی مدتزمان چرخه در ظرفشویی جریان میدهد.
همچنین پیشنهاد می کنیم مقاله معرفی انواع قرص ماشین ظرفشویی را نیز مطالعه نمایید.
صرفهجویی در انرژی
آمادهاید تا مبلغ قبض برق خود را کاهش دهید؟ برنامهی خشککن با حرارت حداقل ۱۵ درصد انرژی بیشتری از حالت خشککن با هوا مصرف میکند. مصرف انرژی اضافه، به مرور زمان مبلغی را که باید بابت پول برق بپردازید افزایش میدهد. خشککردن با هوا، المنت حرارتی را از فرآیند حذف میکند، مصرف انرژی را کاهش میدهد و مقداری پول برای شما پسانداز میکند.
فن خروج هوا برای چرخهی خشککن با هوا در مقایسه با مصرف المنت حرارتی برای تولید دماهای لازم برای خشککن با حرارت، مصرف انرژی حداقلی دارد. نقطهضعف این روش این است که زمانی که برای خشک کردن ظروف با چرخهی خشککن با هوا لازم است احتمالاً بسته به اقلیم شما بسیار بیشتر از خشککن با حرارت است. در محیط مرطوب، زمان خشککن با هوا طولانیتر خواهد بود؛ یعنی شاید لازم باشد در ماههای گرم تابستان وقتی ظروف را از قفسههای ماشین ظرفشویی بیرون میکشید، مجبور باشید با دست آنها را خشک کنید.
سرعت یا انرژی؟
خشککردن با حرارت سریعتر از خشککردن با هوا ظروف شما را خشک خواهد کرد. زیرا حرارت باعث میشود هر چه آب باقی مانده است تبخیر شود. شاید خشککردن با هوا باعث شود لکهی آب یا لایهای کدر روی ظروف باقی بماند. زیرا تبخیر آرام آرام صورت میگیرد و تهمانده باقی میگذارد. یکی از این دو چرخه سریع انجام میشود و دیگری در مصرف انرژی صرفهجویی میکند. اما در هر دو روش، ظروف شما تمیز خواهند بود.
اگر میخواهید با حذف چرخهی خشککردن با حرارت، مصرف انرژی را در خانه کاهش دهید و با خشک کردن ظروف به صورت دستی مشکلی ندارید، یک حولهی نرم و تمیز هم میتواند به از بین برن لکههای بدمنظر روی ظروف که بر اثر خشک کردن با هوا باقی مانده است کمک کند.
پیدا کردن ظرفشویی دارای هر دو چرخه
ماشین ظرفشوییهای جدیدتر (که بعد از سال ۲۰۱۱ ساخته شدهاند) در کنار گزینهی خشککن با حرارت، برنامهی بدون حرارت یا خشککن با هوا را نیز در اختیار شما قرار میدهند. در برخی مدلها، این حالت با نام حالت «صرفهجویی در انرژی» ارائه شده است. نامهای تجاری دارای گواهی ستاره انرژی برای داشتن این برچسب باید از معیارهای خاصی پیروی کنند و این ویژگی خشککن با هوا را دارند. اگر ظرفشویی مدل قدیمی شما چنین گزینهای ندارد، برای حصول نتیجهی مشابه میتوانید پس از اتمام چرخهی شستشو، کمی درب ظرفشویی را باز کنید.
سوالات متداول
ماشین ظرفشویی از یک المنت حرارتی برقی استفاده میکند تا هوای بهشدت داغی تولید نماید و طی برنامهی خشککن با حرارت در همهی ظرفشویی پخش میکند.
خشککردن با حرارت سریعتر از خشککردن با هوا ظروف شما را خشک خواهد کرد. زیرا حرارت باعث میشود هر چه آب باقی مانده است تبخیر شود.
زیرا تبخیر آرام آرام صورت میگیرد و تهمانده آب را روی ظروف باقی میگذارد.
جمع بندی:
در این مقاله، به بررسی این موضوع پرداخته شد که کدام روش برای خشک شدن ظروف مناسب تر است.